Del, , Google Plus, Pinterest,

Nytt år, bedre helse?

Få en sunn start på dagen med naturlig og næringsrik Supermat.

Vi har lagt julehøytiden bak oss, og det samme gjør vi med den fete, næringsfattige kosten. Et nytt år gir nye muligheter, så hvorfor ikke få det beste ut av det?

Inntak av frukt og grønt er viktig for ethvert kosthold. Studier viser imidlertid at frukt og grønt fra matbutikkene ikke er så næringsrike som vi kanskje skulle trodd. Kvaliteten på varene blir forringet gjennom produksjonsmetodene, lagringstiden og kunstig modning.

Det er derfor ekstra viktig å tilføre kosten det kroppen trenger for en sunn helse.

Én for alle og alle for én

ChiaX® Superfrø, ChufaX® Tigernøtter og Grenera Moringa®, sammen med spiret korn, er alle en del av den naturlige, plantebaserte Supermaten som bidrar til å skape balanse i kostholdet.

Vitalist og Herbalist, Oddvar Forsberg, er spesialist på naturlig og økologisk mat. FOTO: Marte Marie Forsberg
Vitalist og Herbalist, Oddvar Forsberg, er spesialist på naturlig og økologisk mat. FOTO: Marte Marie Forsberg

– Disse produktene utgjør det jeg kaller for ”de tre helse-musketerer”, sier Vitalist og Herbalist, Oddvar Forsberg.

– Fordøyelsen fungerer ikke uten enzymer og mineraler, og uten mineralene opptas ikke vitaminene i kroppen. Bestemte næringsstoffer har evnen til å eliminere en sykdom eller utføre en bestemt funksjon, men dette skjer bare når næringsstoffene er funnet i dens hele og naturlige form. Det er rett og slett én for alle, og alle for én, forklarer han.

LES OGSÅ: Trenger du mer energi i hverdagen?

Oddvar er lidenskapelig opptatt av egenskapene som de naturlige planteproduktene har, og ikke minst bidrar med. For nordmenn som ønsker bedre helse i 2016 har han ett enkelt tips.

– Bytt ut frokostvanene dine!

Oddvars frokostanbefaling

Frokost er dagens viktigste måltid. Maten du inntar avgjør hvor mye energi og styrke du har frem til neste måltid.

– Med noen enkle grep vil du merke økt energi, større utholdenhet og betydelig styrket helse.

Prøv deg frem med Oddvars sunne, næringsrike og helt naturlige frokostblanding:

1. Finn frem et tomt syltetøyglass. Fyll det opp med vann og hell ChufaX® Tigernøtter i glasset. Sett det til side i ca. 2 døgn, og skift vannet av og til. Hell av vannet og skyll godt før du spiser. Oppbevares i kjøleskapet i et glass med lokk.

2. Hver morgen fyller du opp et 3 dl. stort glass eller krus med 1-2 spiseskjeer ChiaX® Superfrø og 1-2 teskjeer Grenera Moringa®. Bland dette med rismelk, mandelmelk eller din favoritt-juice. Du kan også bruke vann med litt honning.

Rør godt så blandingen ikke klumper seg, og vent i ca. 20 minutter. Rør av og til.  Frøene må få tid til å svelle og danne en tynn gelé før du drikker den.

3. Ved siden av drikken spiser du en håndfull bløtlagte ChufaX® Tigernøtter.

De tre helse-musketerer, ChiaX, ChufaX og Grenera Moringa.
De tre helse-musketerer, ChiaX, ChufaX og Grenera Moringa.

Så enkelt kan det faktisk gjøres. Ved regelmessig inntak av naturlig, plantebasert Supermat, slik som ”de tre helse-musketerer”, vil du over tid merke positive forandringer i hverdagen.

– Begynn med frokostvanene dine. Merker du en positiv endring i hverdagen din, så er det ikke noe i veien for å ta ett steg videre, sier Forsberg.

Kos deg og nyt måltidet – bon appétit.