Del, , Google Plus, Pinterest,

Trenger du mer energi i hverdagen?

Små grep som gjør arbeidsdagen, treningsøkten og dine daglige gjøremål enklere.

Det er ikke unormalt å sove når man er syk. Det er heller ikke unormalt å ønske en hvil i godstolen etter et større middagsmåltid. Men hva kommer dette av?

– Lavt energinivå, enkelt og greit.

Vitalist og Herbalist, Oddvar Forsberg, er spesialist på naturlig og økologisk mat. Han synes kroppens energi-funksjon er selvforklarende, og utdyper:

– Når du spiser et større måltid, så forlater all energi hjernen og går ned i magen. Da blir hodet trett, og du vil sove, sier han.

Vitalist og Herbalist, Oddvar Forsberg, er spesialist på naturlig og økologisk mat. FOTO: Marte Marie Forsberg
Vitalist og herbalist, Oddvar Forsberg, er spesialist på naturlig og økologisk mat. FOTO: Marte Marie Forsberg

Energi hele dagen

For å fordøye maten du får i deg, kreves det at kroppen bruker energi. Ved å spise en biff bruker du mer energi på å fordøye, enn mengden energi selve biffen gir kroppen din.

– For å unngå dette, trenger du mer lettfordøyelig kost. Jeg anbefaler naturlig og økologisk mat, og når folk spør viser jeg alltid til ChiaX® -frøene.

Tar du to spiseskjeer ChiaX® Superfrø i et glass sitronvann eller juice på morgenen og lar det svelle, så får du i deg det meste av næringsstoffene kroppen din trenger til et måltid. Frøene er lette å fordøye, du holder deg mett lenger, og du tilfører energi og utholdenhet du trenger i hverdagen.

– Når næringen fra ChiaX® -frøene kommer inn i fordøyelsessystemet, så føres ikke alt inn i blodet med en gang, men litt etter litt. Ved inntak av for eksempel sukker, øker energinivået kjapt fordi blodsukkeret får et kick. Dessverre synker dette fort igjen, og da er du like langt, forklarer Oddvar.

ChiaX® gir deg litt og litt energi over tid, og holder deg derfor gående lenger.

LES OGSÅ: Var alvorlig syk – takket nei til operasjon

De tre helse-musketerer

Vårt moderne, vestlige kosthold er ikke optimalt med hensyn til næringsstoffene, mineralene og vitaminene vi trenger for å holde oss friske. Moderne jordbruk med kunstgjødsel og kjemikalier skader jorden, og innholdet av næringsstoffer i landbruksproduktene er langt mindre nå enn før. Særlig når det kommer til de viktige mineralene.

De tre helse-musketerer, ChiaX, ChufaX og Grenera Moringa.
De tre helse-musketerer, ChiaX, ChufaX og Grenera Moringa.

– Det er nettopp derfor jeg anbefaler ChiaX® -produktene.  Dette er de originale chia-frøene, og dyrkes på samme måte som Aztec-indianerne gjorde det for over 500 år siden – økologisk, fritt for kjemikalier og på små gårder, høyt oppe i de Sør-Amerikanske fjellene, sier Oddvar.

Han ser spesielt på næringsverdien disse frøene, sammen med ChufaX® Tigernøtter og Grenera Moringa® tilføyer kroppen.

– Jeg omtaler disse som ”de tre helse-musketerer”. De tre produktene har forskjellige formål og egenskaper, men alle tilføyer kroppen det vi ikke får i oss nok av gjennom vanlig, industriell mat. De utfyller hverandre, og betyr mye for vår helse.

LES OGSÅ: Så enkelt lager du supersunne måltider

Oddvar bedyrer at det ikke er snakk om å slutte å spise vanlig mat, men heller være mer observant på inntaket og gjerne bytte ut ett av dagens måltider, eller supplere tilskuddet til maten.

– Det er ingenting som skikkelig matglede, og det er selvfølgelig ikke meningen at folk skal leve på kun frø.

– Jeg ville allikevel byttet ut frokosten med ”de tre helse-musketerer”. Dette er et måltid de fleste av oss vil ha fort overstått, selv om det er dagens viktigste.

Hva med å gjøre frokostgrøten bedre? Å supplere litt ChiaX Superfrø og ChufaX mel holder i massevis.
Hva med å gjøre frokostgrøten bedre? Å supplere litt ChiaX Superfrø og ChufaX mel holder i massevis.

Prøv deg frem med Oddvars sunne, næringsrike og helt naturlige frokostblanding:

1. Finn frem et tomt syltetøyglass. Fyll det opp med vann og hell ChufaX® Tigernøtter i glasset. Sett det til side i ca. 2 døgn, og skift vannet av og til. Hell av vannet og skyll godt før du spiser. Oppbevares i kjøleskapet i et glass med lokk.

2. Hver morgen fyller du opp et 3 dl. stort glass eller krus med 1-2 spiseskjeer ChiaX® Superfrø og 1-2 teskjeer Grenera Moringa® . Bland dette med rismelk, mandelmelk eller din favoritt-juice. Du kan også bruke vann med litt honning.

Rør godt så blandingen ikke klumper seg, og vent i ca. 20 minutter. Rør av og til.  Frøene må få tid til å svelle og danne en tynn gelé før du drikker den.

3. Ved siden av drikken spiser du en håndfull bløtlagte ChufaX® Tigernøtter.