Del, , Google Plus, Pinterest,

Var alvorlig syk – takket nei til operasjon

Ble frisk med naturlige og økologiske produkter.

For å leve sunt må du få i deg riktig kost. Det finnes mange alternativer til pizzaen, burgeren eller biffen, du må bare vite hvor du skal lete.

– Du finner alt i jorden, sier Oddvar Forsberg.

Han er spesialist på økologisk og naturlig mat, og som sterk motstander av legemedisin ønsker han å fremme kroppens mulighet til å helbrede seg selv – med litt hjelp, selvsagt.

Vitalist og Herbalist, Oddvar Forsberg, ble alvorlig hjertesyk for 16 år siden. FOTO: Marte Marie Forsberg
Vitalist og herbalist, Oddvar Forsberg, ble alvorlig hjertesyk for 16 år siden. FOTO: Marte Marie Forsberg

Måtte hasteopereres, men takket nei

For 16 år siden fikk Oddvar en alvorlig hjertesykdom, og livet ble plutselig snudd på hodet for den da 64 år gamle mannen.

– På det verste kunne jeg ikke si én setning uten å måtte ta en pause for å trekke pusten, og jeg hadde ikke kondisjon for fem flate øre, forteller han.

– Årene rundt hjertet var helt tette.

På sykehuset var beskjeden klokkeklar – han måtte hasteopereres.

– Jeg spurte legen om jeg ville bli helt frisk etter operasjonen, eller om jeg måtte gå på medisiner.

Legen forklarte at inngrepet ville gjøre han frisk, men at medisinene var nødvendig i resten av hans liv. Oddvar takket nei til operasjon og medisinene, og reiste hjem igjen.

– Jeg mener at du er ikke frisk om du må gå på medisiner, og valgte derfor å rehabilitere kroppen min selv. Dette er ikke noe jeg anbefaler alle å gjøre, men for meg var det et godt alternativ, sier han.

Ble frisk med urtete og naturlige produkter

Oddvar var fast bestemt på å bli frisk, men han skulle få det til på den naturlige måten – kroppen skulle helbrede seg selv, slik den gjør når du får et sår eller brekker armen.

Oddvar Forsberg var tom for energi, og hadde ikke kondisjon til de minste aktiviteter. Urtete, naturlig helsekost og turgåing ble redningen. FOTO: Marte Marie Forsberg.
Oddvar Forsberg var tom for energi, og hadde ikke kondisjon til de minste aktiviteter. Urtete, naturlig helsekost og turgåing ble redningen. FOTO: Marte Marie Forsberg.

– Jeg spiste ikke på fem uker. Det eneste jeg fikk i meg var friskpresset, økologisk juice og rent vann. Kroppen skulle renses, slagg og avfall måtte ut, forteller han.

LES OGSÅ: Så enkelt lager du supersunne måltider

Etter hvert som ukene gikk, begynte Oddvar å spasere. Først noen runder rundt huset, så lengre turer. Etter noen måneder gikk han fra Fredrikstad til Moss. Kondisjonen økte, og hjertet pulserte bedre som følge av dette.

– Jeg hadde en naturlege i USA som sa jeg skulle løpe i motbakkene.

– Jeg løp, og kastet opp da jeg kom til toppen.  Men jeg gjorde det, og det er jeg glad for, sier han.

Fem uker hadde gått, Oddvar var på bedringens vei og hjertet slo bedre for hver dag som gikk.

– Etter de første fem ukene begynte jeg å drikke urtete 3 ganger om dagen. Dette for å rense hvert organ i kroppen – nyrene, tarmen, leveren og blodet. Jeg la om kostholdet til grønfôr, naturens friske grønnsaker, frø, nøtter og kosttilskudd i form av supermat.

– Det tok 2 år, men jeg ble helt frisk, konkluderer han.

Med god støtte fra kona, Navn Navnesen, overvant Oddvar hjertesykdommen. FOTO: Marte Marie Forsberg.
Med god støtte fra kona, Yvonne Forsberg, overvant Oddvar hjertesykdommen. FOTO: Marte Marie Forsberg.

Fant lidenskapen

Oddvar fant lidenskapen gjennom sykdommen, og det tok ikke lang tid før han begynte på helsestudiene. I dag er han både Vitalist (kosthold) og Herbalist (urtelege).

– Jeg har lest meg spesielt godt opp på ChiaX® Superfrø, som er et varemerke for de originale chiafrøene. Disse blir dyrket økologisk på spesielle familiegårder i Mellom- og Sør-Amerika, og er de samme frøene som Actek- og Mayaindianerne dyrket og spiste. De ble kalt ”løperfrø”, fordi de gir energi og utholdenhet!

LES OGSÅ: Trenger du mer energi i hverdagen?

Sammen med ChufaX® Tigernøtter og Grenera Moringa® , utgjør ChiaX® Superfrø en kombinasjon Oddvar kaller for ”de tre helse-musketerer”.

– Disse produktene har særdeles stor verdi for kroppen. De tilfører alle de sunne omega-3 fettsyrer, sunn kostfiber, mineraler, antioksidanter, vitaminer og proteiner som vi alle trenger, i tillegg til andre viktige plantenæringsstoffer.

– Medisin du får utskrevet fra legen din gjør deg ikke alltid frisk, ofte fjerner de bare symptomene på at noe er galt. For å bli helt frisk må du la kroppen kvitte seg med avfall og gi den næring så den kan helbrede seg selv, avslutter han.